אנדומטריוזיס

שאפו לשינוי מתמשך

אנדומטריוזיס היא מחלה דלקתית כרונית אשר פוגעת בכ-10% מהנשים בגילאי הפוריות וגורמת לפגיעה משמעותית באיכות החיים. במקרים בהם הטיפול התרופתי אינו עוזר, לרוב יש צורך בהתערבות כירורגית.

המחלה מתרחשת כאשר רקמה המצפה את הרחם (רירית הרחם) נודדת מחוץ לרחם, בדרך כלל לאזור סביב איברי הרבייה, כולל השחלות או החצוצרות. לנשים רבות עם הסובלות מהמחלה אין תסמינים, אם כי אצל חלק מהנשים נגעים של רקמות רירית הרחם עלולים להתנפח ולדמם עם מחזור הווסת שלהן, דבר העלול לגרום לכאב עז.

תסמיני המחלה עשויים לכלול כאבי אגן כרוניים, דימום וסת כבד, כאבים במהלך יחסי מין, כאבים בתנועות מעיים או במתן שתן ובעיות פוריות.

כדי לאבחן את המחלה, הרופאים עשויים לבצע בדיקת אגן. עם זאת, הדרך היחידה בה יכול הרופא לספק אבחנה ברורה של המחלה היא על ידי ביצוע ניתוח לאיתור נגעים של רירית הרחם מחוץ לרחם.
במהלך ניתוח אנדומטריוזיס הרופא יסיר נגעים אלו על מנת להקל על הכאבים והתסמינים. 

באמצעות רובוט הדה-וינצ׳י הרופא מנתח מסיר את הנגעים בניתוח שמתבצע באופן זעיר-פולשני דרך מספר חתכים מזעריים בלבד, ומאפשר למטופלת לאחר ניתוח אנדומטריוזיס החלמה מהירה ופשוטה עם מינימום כאבים ודימומים.

אנדומטריוזיס - ניתוח רובוטי להסרת תאי אנדומרטריוזיס - רובוט דה וינצ'י Da Vinci surgery
בלוטת התימוס: ניתוח רובוטי לסרטן התימוס -תימומה | רובוט דה וינצ'י

אנדומטריוזיס (Endometriosis)

אנדומטריוזיס היא מחלה גניקולוגית, דלקתית, כרונית. היא נפוצה בעיקר אצל נשים בגיל הפוריות והיא קשורה להורמון אסטרוגן. המאפיין העיקרי שלה הוא הופעתם של תאים דומים לתאי רירית הרחם – מחוץ לחלל הרחם. תאים אלה המכונים "נגעי  אנדומטריוזיס". הנגעים הללו עשויים להופיע בעיקר באזור האגן ובבטן, אך לעתים רחוקות, ובמקים חריגים, הם עשויים לנדוד ולהגיע לרקמות הריאות, והלב ואפילו למוח ולגפיים.

רקע - רירית הרחם ותפקידה

רירית הרחם היא אחת משלש השכבות המרכיבות את הרחם. היא השכבה הפנימית – קריא השכבה המצפה את החלק הפנימי של חלל הרחם. תפקידה הוא לקלוט ולטפח את ההיריון. היא מתפתחת במשך המחזור החודשי כשלב בהכנה למימוש תהליך ההיריון ברחם. במידה ולא מתבצעת קליטת הריון באותו החודש – רירית הרחם נושרת בשלמותה, ומופרשת יחד עם נוזל הווסת דרך הנרתיק החוצה.

גורמים אפשריים להופעת מחלה

לגבי מספר גורמים נמצא קשר להופעת המחלה ו/או להחמרתה. כמעט וודאי שקיימת נטייה גנטית לפתח את המחלה – כלומר תורשה. גורמים נוספים הם חשיפה לחומרים ולמצבים מסוימים כמפורט בהמשך.

הורמון האסטרוגן

הורמון האסטרוגן הוא חומר המפעיל את התאים בגוף וכן את המערכת החיסון שלו. לכן קיימת מודעות לכך שמחלה זו תלויה בהורמון אסטרוגן אשר משמש כמזין ו-"מתדלק" את נגעי המחלה. ההורמון מופרש במצב רגיל מהשחלות ומרקמת שומן בגוף, אך לנגעי המחלה יש יכולת לייצר עצמי של אסטרוגן, ולכן הם מסוגלים לספק לעצמם את החומר הדרוש להמשך להתפתחותם.

הפרעה במערכת החיסון של הגוף

הפרעה במערכת החיסון היא גורם נוסף שנמצא קשור למחלה.  ההפרעה מתבטאת בפעילות יתר של מערכת החיסון אצל החולות באנדומטריוזיס. פעילות היתר נגרמת על ידי הדלקתיות של הנגעים – מצד אחד – אך פעולת תאי מערכת החיסון אינה תקינה  – מצד שני – ולכן הם לא מצליחים להתגבר על נגעי המחלה.  הראיה לכך היא שאצל החולות בה, קיימת נטייה לפתח מחלות אוטואימוניות וכאלו הקשורות להפרעות במערכת החיסון, כגון: עייפות כרונית, מעי רגיז, שלפוחית כאובה, פיברומיאלגיה, וכו'.

גורמים סביבתיים

קיימת סברה שגם גורמים סביבתיים משפיעים על התפתחות המחלה.

הכוונה לחומרים המכונים   Endocrine Disrupting Chemicals. המבנה הכימי שלהם דומה לזה של חומרים שמפעילים את מערכת החיסון ואת המערכת ההורמונלית בגוף האדם.

נגעי אנדומטריוזיס – הבעיה והסיכונים

הנגעים – התאים דמויי הרירית – הנמצאים באזורים שונים מחוץ לרחם – מתנהגים כתאי רירית הרחם, כלומר: הם מושפעים משינויים הורמונאליים החלים בגוף האישה ומגיבים בהתאם. למשל הם עשויים להתפתח או לדמם בזמן הווסת – בצורה דומה לתאי הרירית שברחם, אך הם עלולים לעשות זאת גם ללא קשר לווסת – ואפילו במקרים של היעדר רחם בכלל (כתוצאה מכריתה).

נוכחותם של נגעים אלה באברים שבהם לא היו אמורים להימצא, והפרשותיהם, גורמות להפעלת מערכת החיסון של הגוף.  עקב כך נוצרות דלקות מקומיות כרוניות, הגורמות לעתים להידבקויות בין אברי הבטן והאגן.

נגעים אלה יכולים לחדור לאיברים פנימיים שונים, ולהתמקם בתוכם וכך הם עשויים ליצור ציסטות והידבקויות בין איברים.

ככלל נגעי המחלה מופיעים בשלוש צורות נפוצות:

* נגעי אנדומטריוזיס שטחיים הממוקמים על פני הקרום המכסה את אברי האגן  (הנקרא הפריטונאום, וגם צפק).

* אנדומטריוזיס שחלתי – המורכב מציסטות שחלתיות.

* אנדומטריומות או ציסטות שוקולד – ציסטות שחלתיות המכילות נוזל דמי.

* אנדומטריוזיס עמוק – נגעי אנדומטריוזיס עמוקים הם אלה החודרים לאברים שונים. הכוונה היא לנגעים החודרים יותר מ-5 מ"מ לעומק הרקמות, למשל בפריטונאום. איברים בהם ניתן למצוא תאי אנדומטריוזיס בשכיחות גבוהה הם:

  • שלפוחית השתן
  • החצוצרות
  • הרצועות המחזיקות את הרחם
  • המעיים,
  • אזור הרקטום – המחיצה הרקטו-וגינלית.

ניתן למצוא תאי אנדומטריוזיס, במקרים נדירים יותר, באזורים רחוקים מהאגן, כגון הריאות או קרום הלב.

ככלל, נגעי המחלה יכולים להופיע בכל מקום בגוף האשה, אך על פי רוב הופעתם באזורים מרוחקים מהאגן היא נדירה למדי.

שכיחות המחלה – אוכלוסייה בסיכון

אנדומטריוזיס היא מחלה גינקולוגית נפוצה למדי. 

שכיחותה בחלוקה לקבוצות באוכלוסיית הנשים היא כדלקמן:

  • 8% – 10%  אצל הנשים בגיל הפוריות,
  • 30% – 50% אצל נשים שסובלות מבעיית פוריות (השכיחות עולה !)
  • עד כ־70% אצל נשים שסובלות מכאב כרוני באגן (השכיחות גבוהה ביותר !)

האוכלוסייה בסיכון כוללת את הנשים שקרובות משפחה מדרגה ראשנה שלהן חלו במחלה זו.
רמת הסיכון היא פי שבע יותר גבוהה יחסית לשאר האוכלוסייה. (גורם התורשה – גנטיקה).

סיווג לפי חומרת המחלה

בהתאם לקונספט ותיק ניתן לסווג את חומרת המחלה לפי דרגות חומרה. יש להדגיש שהכוונה היא לחומרת המחלה מבחינה רפואית – ללא קשר לרמת התסמינים, כגון כאבים, וכו'. למשל מחלה בדרגות נמוכות כגון 1 או 2 יכולה לגרום לכאבים נוראים, ולעומת זאת מחלה בדרגה 4 (גבוהה !) עשויה להתקיים ללא כל תסמינים ! בכל אופן נמצא קשר בין דרגת המחלה לבין ליקויים או קשיים בפוריות. 
החלוקה המקובלת לפי דרגות חומרה רפואית היא כדלקמן:

דרגה 1 – אנדומטריוזיס מינימלי: נגעים שטחיים בודדים, ללא הידבקויות

דרגה 2 –  אנדומטריוזיס קל / פריטונאלי: נגעים שטחיים או בעומק קטן, ו/או גדולים במקצת, על פי רוב בנוכחות דלקת באגן ורקמה צלקתית, אך ללא הידבקויות משמעותיות

דרגה 3 – אנדומטריוזיס בינוני / מתון: נגעים רחבים ועמוקים יותר, עם תחילת חדירה לאיברי האגן או לפריטונאום, מלווים בהידבקויות בין אברים באגן,  וכן אנדומטריומה בשחלה אחת לפחות

דרגה 4 – אנדומטריוזיס חמור: נגעים עמוקים, מרובים, במספר אזורים, ציסטות שחלתיות משמעותיות,  מספר רב של הידבקויות בין אברים שונים באגן, לעיתים עד מצב המוגדר כ- "אגן קפוא". בזמן האחרון כוללים בדרגה זו גם אנדומטריוזיס מחוץ לאגן, כגון בריאות

הערה: בימינו קיימת סברה אצל מומחים רבים שגישה זו היא די מיושנת ושניתן  לסווג את חומרת המחלה בצורות יעילות יותר. למרות זאת, שטת החלוקה לדרגות היא עדיין נפוצה ביותר.

תסמינים

התסמינים העיקריים של המחלה, אצל מרבית החולות המחלה, קשורים לכאבים קשים: בזמן הווסת או בסמוך לתקופת הווסת, ו /או כאבים כרוניים באגן ובבטן התחתונה, וכן כאבים קשורים ליחסי מין, בין אם בזמן קיום היחסים או אחריהם.

תסמינים אחרים קשורים להפרעות במערכת העיכול כגון כאב בטן תחתונה בעת ההתרוקנות, בעיות של עייפות או תשישות קשה. קיימים תסמינים נוספים רבים כגון: כאבים קשים בביוץ, קשיי פוריות, סימפטומים דומים לדלקת בדרכי השתן: צריבה בשלפוחית השתן ו / או תקיפות במתן שתן, וכו'.

אבחון המחלה

רופא מומחה לאנדומטריוזיס מבצע תהליך אבחון מבוסס על מספר שלבים:

היסטוריה רפואית ומשפחתית – על רקע של המחלה או סרטן גינקולוגי, הופעת המחזור הראשון, תדירות וסדירות המחזור, המחזור החודשי: היקף ותדירות התסמינים, בדיקה גינקולוגית, בדיקות דימות האגן כגון אולטרסאונד, וכו'.

כדי לאשר מעורבות של איברים נוספים כגון: מערכת עיכול – מעיים, או מערכת השתן, מבצעים בדיקות קולונוסקופיה, אולטרסאונד רקטלי או של דרכי השתן, CT  ,MRI.

אבחון חד משמעי של המחלה מתבצע באמצעות ניתוח לפרוסקופי הכולל נטילת ביופסיה מהנגעים אשר הורדו כדי לבדוק האם הם תאי אנדומטריום.

דגש: ניתוח זה נועד לגלות, לזהות ולהוריד נגעים, ציסטות והידבקויות, והוא כיום הטיפול הקונבנציונלי המומלץ ביותר בקרב רוב מומחים. השיטה החדישה המומלצת ביותר לביצוע הניתוח הלפרוסקופי של  המחלה היא באמצעות המערכת הרובוטית דה וינצ'י אשר מספקת תוצאות מצוינות במינימום סבל, ובמזעור סיכונים לזיהום או תופעות לוואי.

הטיפול באנדומטריוזיס

הטיפול במחלה מתבסס בעיקר על תרופות ועל ניתוח אנדומטריוזיס להסרת הנגעים.

שימוש בתרופות כגון :

Agonists, Antagonists

תרופות אלה יעילות לטיפול במחלה בכך שהן גורמות לדיכוי הורמונלי.
מצד שני הן עשויות לגרום לתופעות לוואי דומות למנופאוזה (הפסקת ווסת) כגון: גלי חום, ירידה בחשק המיני, הפרעות שינה, ועוד.

כמו כן השימוש בתרופות כאלה הוא בדרך כלל מוגבל מאחר והן עשויות לגרום לתופעות לוואי שליליות נוספות, כגון השפעה על צפיפות עצם ועל תפקוד הלב. 

הצורך בניתוח

הניתוח הלפרוסקופי של אנדומטריוזיס (הסבר בהמשך) נדרש כאשר:

– קיימים ממצאים חריגים כגון: ציסטות גדולות, לא תקינות, וכו'.

 – הטיפול התרופתי אינו יעיל.

– קיימת סיבה קשורה לפוריות, כגון: הפרעה בפוריות, טיפולי פוריות לא הצליחו, יש כוונה להימנע מטיפולי פוריות.

ניתוח אנדומטריוזיס

לניתוח אנדומטריוזיס הלפרוסקופי של המחלה יש שתי מטרות: אבחון וטיפול.
דגש: ניתן להשיג את שתי המטרות בניתוח אחד.

– התהליך האבחוני מיועד לגלות ולזהות נגעים, ציסטות, הידבקויות, וכו' ,ולכן הוא כולל ביופסיות – כלומר לקיחת דגימות מהאזורים הנגועים וביצוע בדיקות מעבדה שלהן כדי לוודא מהות הנגעי.

– התהליך הטיפולי מיועד להסיר נגעים, להפריד הידבקויות, לטפל בציסטות שחלתיות ע"י ניקוז או קיפול, וצריבה. קיימת אפשרות לבדוק את החצוצרות. 

כמו כן קיימת אפשרות בניתוח אנדומטריוזיס לכרות את הרחם במידת הצורך, כמובן בתנאי שאין בכוונת המטופלת להרות בעתיד.

אם נדרש ניתוח אנדומטריוזיס – יש לבצעו בצורה מיטבית, ע"י מומחים מנוסים למחלה זו, ובאמצעות הציוד הטוב ביותר, כדי להימנע מהצורך בניתוח חוזר עקב הישנות תופעות המחלה.

לכן ההמלצה היא לבצע ניתוח אנדומטריוזיס באמצעות רובוט דה וינצ'י הנמצא בשימוש במרכזים רפואיים עם צוותים מיומנים ומנוסים בביצוע ניתוחים כאלה.

ניתוח באמצעות רובוט דה וינצ'י

בניתוח הרובוטי של רובוט דה וינצ'י לא פותחים את הבטן, אלא מחדירים מצלמה דיגיטלית זעירה וכלי ניתוח לפרוסקופיים דרך מספר (4-5) חתכים  קטנים  באזור הבטן התחתונה.

המצלמה מחוברת לצג דיגיטלי ומספקת למנתח תמונה גדולה ומדויקת – אפילו תלת ממדית –  של אזורי הניתוח. המנתח יושב מול הצג בעמדת הפעלה ממוחשבת, הכוללת בנוסף לצג ידיעות הפעלה, כפתורים ופדלים שבאמצעותם הוא מפעיל את כלי הניתוח הלפרוסקופיים המחוברים לזרועות הרובוטיות. מכאן השם "רובוט",  כאשר למעשה המנתח מפעיל זרועות רובוטיות ובאמצעותן את כלי הניתוח הלפרוסקופיים. המערכת כולה ממוחשבת והתוכנה מונעת טעויות אנוש מבטיחה דיוק רב בפעולות הניתוחיות.

 

היתרונות הבולטים של הניתוח הרובוטי באמצעות דה וינצ'י הם:

  • זמן אשפוז קצר.
  • החלמה מהירה וחזרה לשגרת חיים תוך זמן קצר.
  • מניעת זיהומים עקב סביבה סטרילית ללא מגע יד אדם.
  • מזעור מרבי של סבל / כאבים ותופעות לוואי.

איתור מנתח

שם מלא תחום התמחות
תחום התמחות
בית חולים

ד"ר אנה בלכר

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית שיבא, אסותא לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר אנה פדואה

גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה, אורולוגיה, רצפת אגן
גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה, אורולוגיה, רצפת אגן אסף הרופא, איה מדיקל לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר אריאלה יעקובסון סיטון

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית בילינסון לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר בני ברנט

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית הדסה לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר בני פיינר

גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה, רצפת אגן
גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה, רצפת אגן בי"ח הלל יפה, אסותא רמת החייל, הרצליה מדיקל סנטר לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר גנאדי ביטמן

גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה
גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה שיבא, אסותא, רפאל לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר דוד שטוקהיים

גניקולוגיה
גניקולוגיה שיבא לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר זיו צפריר

גניקולוגיה, אנדומטריוזיס, שפירה
גניקולוגיה, אנדומטריוזיס, שפירה קפלן, אסותא לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר טל בוגנים

גינקואונקולוגיה, גניקולוגיה
גינקואונקולוגיה, גניקולוגיה מרכז רפואי צפון - פוריה לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר יובל קאופמן

גניקולוגיה, אנדומטריוזיס, שפירה
גניקולוגיה, אנדומטריוזיס, שפירה כרמל לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר יורי פז

גניקולוגיה
גניקולוגיה רמבם לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר לודמילדה אוסטרובסקי

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית המרכז הרפואי כרמל לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר לימור הלפמן

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית שיבא, אסותא, רפאל לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר לירון קוגן

גניקולוגיה, אונקולוגית, רצפת אגן, שפירה
גניקולוגיה, אונקולוגית, רצפת אגן, שפירה העמק לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר מיחאי מאירוביץ'

גניקולוגיה
גניקולוגיה סורוקה לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר מריו ביינר

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית המרכז הרפואי מאיר, אסותא לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר עידו לסקוב

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית איכילוב לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר עידו סירוטה

גניקולוגיה, אנדומטריוזיס
גניקולוגיה, אנדומטריוזיס רפאל, אסותא לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר עמאד מטאנס

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית רמב"ם לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר פאאז חטיב

גניקולוגיה, אונקולוגית, אנדומטריוזיס
גניקולוגיה, אונקולוגית, אנדומטריוזיס שערי צדק לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר פולינה שוורצמן

גניקולוגיה, שפירה
גניקולוגיה, שפירה סורוקה לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר רון שיינמן

גניקולוגיה, אנדומטריוזיס, רצפת אגן, שפירה
גניקולוגיה, אנדומטריוזיס, רצפת אגן, שפירה מאיר, הרצליה מדיקל סנטר לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר רועי משיח

גניקולוגיה
גניקולוגיה שיבא, אסותא רמת החייל, רפאל לחץ לפרטי הרופא/ה

ד"ר שלומי כהן

גניקולוגיה, אנדומטריוזיס
גניקולוגיה, אנדומטריוזיס שיבא, הרצליה מדיקל סנטר, רפאל לחץ לפרטי הרופא/ה

ד״ר טל פליגלמן 

גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה, רצפת אגן
גניקולוגיה, אורוגניקולוגיה, רצפת אגן אסף הרופא לחץ לפרטי הרופא/ה

דר' ארי רייס

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית בילינסון, אסותא רמת החייל לחץ לפרטי הרופא/ה

דר' גד סבח

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית בילינסון לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ נועם סמורזיק

גניקולוגיה, רצפת אגן, שפירה
גניקולוגיה, רצפת אגן, שפירה אסף הרופא לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' אילן ברוכים

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית הלל יפה, הרצליה מדיקל סנטר, אסותא רמת החייל, רפאל לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' אלון בן אריה

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית קפלן לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' דן גריסרו

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית איכילוב לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' טלי זילברשטיין

גניקולוגיה
גניקולוגיה סורוקה לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' יעקב קורח

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית שיבא, אסותא לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' ליאור לבנשטיין

גניקולוגיה
גניקולוגיה המרכז הרפואי לגליל לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' עופר גמר

גינקואונקולוגיה, גניקולוגיה, אונקולוגית
גינקואונקולוגיה, גניקולוגיה, אונקולוגית ברזילי לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' צבי וקנין

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית אסף הרופא לחץ לפרטי הרופא/ה

פרופ' רם איתן

גניקולוגיה, אונקולוגית
גניקולוגיה, אונקולוגית בילינסון, אסותא רמת החייל, מרפאה פרטית לחץ לפרטי הרופא/ה
טען עוד

תכירו את הניתוח הרובוטי של דה וינצ'י

מערכת זרועות של רובוט דה וינצ'י - Da Vinci surgery

מערכת זרועות

הזרועות כוללת מפרקים קטנים, שיודעים לחקות את תנועת כף היד של המנתח ומאפשרות לו טווח תנועה רחב ויכולות לתמרן באזורים צרים ורגישים בדיוק רב. המערכת כוללת מנגנון לביטול הרעד העדין שקיים לנו ביד באופן טבעי.

מערכת ראיה תלת ממדית של רובוט דה וינצ'י- Da Vinci surgery

מערכת ראיית תלת מימד HD D3

הרובוט מצויד מערכת ראיה תלת מימדית מתקדמת, דרכה המנתח רואה את איזור הניתוח בהגדלה וברזולוציה גבוהה, המאפשרים לו לבצע פעולות עדינות ומדויקות.

קונסולת המנתח- ניתוחים רובוטיים באמצעות דה-וינצ'י | Da Vinci surgery

קונסולת המנתח

הרופא המנתח נמצא לצידך בחדר הניתוח, יושב בקונסולת הניתוח של דה-וינצ', המאפשרת לו שליטה מלאה על מכשור שמשמש לביצוע הניתוח.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

המסע להחלמה מאנדומטריוזיס

המסע להחלמה של שרונה חזן – חודש המודעות לאנדומטריוזיס שרונה חזן בת ה-30, סובלת כבר מעל 10 שנים מאנדומטריוזיס "חמש
14 מרץ 2022

הגניקולוגיה הרובוטית משפרת איכות חיים לאלפי נשים

למה חשוב שנשים יידעו שניתן לקבל ניתוח מתקדם יותר באמצעות רובוט הדה-וינצ׳י? הרובוט מאפשר לגניקולוג לבצע ניתוחים ברמות הדיוק והמקצועיות הגבוהות ביותר ומעניק לו יכולות פורצות דרך בשיפור איכות חייה של המטופלת
4 אוגוסט 2021