לייעוץצרו קשר

שרירן ברחם

לוגו דה וינצ'י

כתבת מערכת דה-וינצ'י

עודכן:  22.09.2022 / 6:48
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

מהו שרירן ברחם

שרירן ברחם (נקרא גם מיומה ברחם) הוא גידול שפיר (גידול שאינו סרטני) נפוץ ביותר בקרב נשים בכלל, ובקרב נשים מעל גיל 50 בפרט. השרירן מתפתח ברקמה השרירית של הרחם (שרירן ברחם יכול להתפתח גם על דופן הרחם ואפילו מחוץ לרחם) וגורם, בין היתר, לדימום חזק מאד בזמן המחזור, זמן מחזור ארוך במיוחד, כאב בעת קיום יחסי מין,  מתן שתן רב, לחץ על אזור הבטן התחתונה, כאבי רגליים וירכיים, כאבי בטן, בעיות בפוריות ועוד. במקרים בהם השרירן ברחם מתגלה בזמן הריון, הוא עלול גם לגרום להפלה, ללידה מוקדמת וצירים מוקדמים, ולכן, חשוב ביותר לשים לב היטב וללכת לרופא באם מרגישים אחד או יותר מהתסמינים הללו.

אבחון באמצעות בדיקה גניקולוגית

במהלך הבדיקה הגינקולוגית, הרופא יבדוק את מבנה וגודל הרחם וינסה לראות אם יש הסבר אנטומי לתסמינים. במידה ואין תשובה חד משמעית, ייתכן ויפנה את הנבדקת לבדיקת אולטרסאונד או בדיקת MRI, באמצעותן ניתן לבדוק בדיוק רב את הימצאותו, או אי הימצאותו, של שרירן ברחם. 

דרכי הטיפול

במידה והתגלה כי אכן קיים שרירן ברחם, ישנן כמה דרכי טיפול אופציונליות:
במידה והכאבים נסבלים ולא מעוררים את דאגת הרופא, ניתן לטפל בבעיה באמצעות תרופות: תרופות משככות כאבים שאינן תרופות סטרואידיות, או טיפול בתרופות אנטי הורמונליות, שעוצרות מעט את האסטרוגן בגוף האישה – ההורמון שלמעשה מעודד את היווצרות השרירן ברחם.

במקרים קשים יותר, אפשר להחליט על טיפולים כירורגיים: כריתת השרירן באמצעות רובוט דה וינצ'י, כריתת השרירן בניתוח פתיחת בטן מלא, או, לנשים שאינן מתכננות להיכנס יותר להריון, כריתת רחם מלאה, באמצעות רובוט דה וינצ'י או כניתוח פתוח.

יתרונות הניתוח הרובוטי להסרת המיומה

היתרונות בניתוח רובוטי להוצאת השרירן ברחם הם רבים: מדובר בתהליך זעיר-פולשני, בו מתבצעת כריתה של השרירן בלבד. המנתח חותך חתכים זעירים בדופן הבטן ולא את כל הבטן וכך נמנעות צלקות. בעזרת זרועות הרובוט המנתח שולט בניתוח, ללא רעידות או טעויות ועם גמישות מקסימלית. הודות לזרוע הרביעית של הרובוט אליה מוצמדת מצלמה, המנתח מקבל תמונה תלת ממדית של האיברים הפנימיים ובכך שולט היטב במהלך הניתוח. לניתוחים רובוטיים יש שיעורי הצלחה גבוהים, זמן התאוששות קצר והם מאפשרים חזרה לשגרה במהירות.   

ניתוחים נוספים של רובוט דה וינצ'י

כיום מתבצעים ניתוחים רבים ומגוונים באמצעות רובוט דה וינצ'י כגון:  ניתוח סרטן פרוסטטה, ניתוח להסרת גידול ברחם, ניתוח כריתת מעי ניתוח קילה, ניתוחי פרוסטטה טיפול וניתוח בצניחת רצפת האגןניתוח לסרטן בלוטת התריס ועוד.

אולי יעניין אותך גם

16 אפריל 2024

חודש לאחר הניתוח המטופלת בת ה-85 חזרה לרכב על אופניים

16 אפריל 2024

ניתוח רובוטי מורכב במרכז הרפואי לגליל: הסרת גידול נדיר מהלבלב בסיוע רובוט דה-וינצ'י

4 אפריל 2024

לראשונה בהדסה ניתוחים להסרת גידולים סרטניים מהריאות ומדופן בית החזה באמצעות הרובוט דה וינצ'י XI