לייעוץצרו קשר

ניתוח רובוטי להסרת גידול סרטני בצוואר הרחם

לוגו דה וינצ'י

כתבת מערכת דה-וינצ'י

עודכן:  17.05.2022 / 12:47

ניתוח רובוטי ראשון מסוגו להסרת סרטן צוואר הרחם

במרכז הרפואי איכילוב בוצע לראשונה בארץ ניתוח להסרת גידול סרטני בצוואר הרחם של חולה, באמצעות רובוט דה וינצ'י. באותו ניתוח הוסרו גם בלוטות לימפה בבטן כדי למנוע התפשטות הסרטן הניתוח הרובוטי בוצע ע"י פרופ' דן גריסרו, מנהל ביחידה לגינקולוגיה-אונקולוגית של בית החולים איכילוב.


פרופ' גריסרו הסביר את רקע המחלה ומהות הניתוח. בניתוחים רגילים של גידולים סרטניים בצוואר הרחם והרחם עצמו, נדרש לוודא שלא תהיה התפשטות הסרטן מחוץ לרחם ובלוטות הלימפה. לכן בניתוחים פתוחים מסירים גם את בלוטות הלימפה של הבטן. הדבר עלול לגרום לסיבוכים ופגיעה בעורק החיים של המטופלת.

שיטת הזקיף להסרת גידולים

לפני כמה שנים הוכנסה לשימוש שיטת "הזקיף" המאפשרת בדיקה פרטנית של בלוטות הלימפה המנקזות ישירות את הגידול הסרטני, וע"י כך השיטה מאפשרת להימנע מהצורך להסיר את בלוטות הלימפה ה"בריאות" (אלו שלא נגועות בסרטן), וזהו למעשה יתרונה הגדול של השיטה. בשיטה זו השתמשו שנים רבות בניתוחים של סרטן השד וכו', אך היא לא יושמה בניתוחי הרחם עקב קשיים טכנולוגיים ובראשם אי יכולת זיהוי הסרטן בבלוטות הלימפה בבטן. הדבר נבע מסוג החומרים לסימון הסרטן בניתוחי השד

כעת, בזכות ההתקדמות הטכנולוגית, בוצע בהצלחה ניתוח להסרת גידול סרטני בצוואר הרחם, וכן של בלוטות הלימפה של הבטן הנגועות בסרטן ("הזקיף"). הניתוח בוצע באמצעות דגם חדיש ביותר של רובוט דה וינצ'י, הנמצא בבית החולים איכילוב. דגם זה של דה וינצ'י הוא היחידי בארץ (בינתיים), והותקנה בו מערכת חדשנית וייחודית המכילה תאורה פלואורסצנטית חזקה וכן מצלמה חדישה וייחודית בעלת רזולוציה גבוהה. המערכת הזאת מאפשרת לרופא לראות בו זמנית את איברי הבטן וכן את הקשריות הנצבעות בחומר הפלואורסצנטי. טכנולוגיה זו מאפשרת זיהוי ודאי של בלוטות ה"זקיף" – ואמינותה היא כמעט 100 אחוזים.


בסיכומו של דבר, השיטה החדישה של ניתוחים רובוטיים, המבוססת על הטכנולוגיה הרובוטית הייחודית של דה וינצ'י, חוסכת למטופלות ניתוחים נרחבים ופגיעות באיכות החיים עקב תופעות לוואי וסיבוכים קשים.

ניתוחים רובוטיים נוספים באמצעות רובוט דה וינצ'י

כיום מתבצעים ניתוחים רבים ומגוונים באמצעות רובוט דה וינצ'י כגון:,  ניתוח סרטן פרוסטטה, ניתוח להסרת גידול ברחם, ניתוח כריתת מעי, ניתוח קילה, ניתוחי פרוסטטה, טיפול וניתוח בצניחת רצפת האגןניתוח לסרטן בלוטת התריס ועוד.

אולי יעניין אותך גם

26 נובמבר 2024

שני ניתוחי דה-וינצ'י בחצי שנה: כריתת רחם והסרת גידול בכליה

21 אוקטובר 2024

היתרונות של ניתוחי בקע בסיוע רובוט דה-וינצ'י: כירורגיה רובוטית מתקדמת המרכז ברפואי מאיר

11 ספטמבר 2024

"הרובוטים יהפכו לכלים חיוניים למנתחים בכל העולם" הארץ